
Při degustaci vína ochutnáte nejrůznější druhy vín
První zmínky o výrobě vína pochází z roku 6000 př. n. l. V době středověku se v Evropě podporovatelem vína stala převážně katolická církev. Víno je alkoholický nápoj, který vzniká kvašením moštu z vinné révy. Víno může být červené, bílé, nebo růžové. Záleží, z jaké vinné révy je vyrobeno. Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů. Bílé víno se získává z růžových, červených a bílých hroznů vinné révy. Růžové víno je zpracováno z modrých hroznů vinné révy bez kvašení.
Degustace vín je nejen velká zábava, ale také umění. Při degustaci se pozoruje několik aspektů vína. Například chuť, čich, barva a teploty vína. Ne každý milovník tohoto alkoholického nápoje může určit správnou odrůdu, stáří a místo, odkud víno pochází. Určení těchto základních věcí vyžaduje velké zkušenosti, výborný zdravotní stav, rozhodnost a přesný úsudek. Pokud zrovna nepatříte mezi znalce vín, ale rádi byste si vyzkoušeli, jak taková degustace probíhá a chtěli byste si zkusit se na pár hodin proměnit v somiliéra, sáhněte po tomto zážitku. Navíc se při ochutnávce dozvíte také zajímavé informace o vínech.
V každé kultuře existuje určitá forma terapeutické masáže; popisy mnoha metod, které jsou používány dodnes, známe z nejstarších zapsaných lékařských textů. Čínský rukopis z roku 2700 před naším letopočtem doporučuje každé ráno provádět automasáž „proti nachlazení.