Degustace koňaků
Degustace koňaků

Degustace koňaků - zážitek pro opravdové fajnšmekry

Koňak je typ brandy vyráběný z hroznů vinné révy. Zajímavostí je, že některé koňaky zrají v dubových sudech až několik desítek let. Proto, aby se koňak mohl nazývat koňakem, musí splňovat několik zákonem stanovených pravidel: musí pocházet ze západní Francie, konkrétně z okolí v blízkosti města Cognac, nejméně dva roky musí zrát v dubových sudech a musí být vyroben pouze z bílých odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard. Nejčastěji koňak obsahuje 30 – 40 % alkoholu. Nejvíce však může mít až 70 %. Na výrobu jednoho litru koňaku je potřeba 9 litrů vína.
Koňak se pije při pokojové teplotě cca 19°C z tzv. koňakovky. Sklenka má krátkou nožičkou a drží se dlaní zespoda. Koňak se tak ještě více ohřeje a uvolní se jeho aroma.
V průběhu degustace vám budou k dispozici znalci, kteří rádi zodpovědí vaše případné dotazy.

bezmocnost
pocit moci
mrazení
štěstí
zábavnost
nadšení
strach
vzrušení
nespoutanost
radost
časově náročné
náročné psychicky
adrenalin
relaxace
náročné fyzicky
sebepoznání
vědomosti
dovednosti
zručnost
rozhled
zkušenosti
pro páry
pro dospělé
pro děti
pro muže
pro ženy
pro seniory
pocit moci
32%
mrazení
16%
nadšení
71%
strach
23%
náročné fyzicky
12%
relaxace
79%
zkušenosti
87%
vědomosti
80%
pro dospělé
100%

Tento zážitek dosud nebyl ohodnocen žádným uživatelem. Pokud jste jej zažili, ohodnoťte jej jako první.

V každé kultuře existuje určitá forma terapeutické masáže; popisy mnoha metod, které jsou používány dodnes, známe z nejstarších zapsaných lékařských textů. Čínský rukopis z roku 2700 před naším letopočtem doporučuje každé ráno provádět automasáž „proti nachlazení.